Sujet de discussion : Recette/Recipe: Chocolate & Nuts Cake
etiaw
Membre élite
30 août 2012 à 12:31
Aujourd'hui j'ai décidé de poster une recette. Mais pour corser l'епvіе de gourmandise... elle va être rédigée en anglais (les mesures seront heureusement européennes).
Je remercie tous ceux qui comprennent l'anglais de laisser les gourmands traduire ^^. Les traducteurs peuvent me proposer leur solution en MP (pas en dial direct).
For 8 people,
Note that the times given are used for a bi-energy micro-wave and traditionnal called Crisp by the brand. You need to count twice the time if you wanna make it on a traditionnal oven. T: 180°C
You need: 250g chocolate bars 125g nut mix in powder (almonds, hazelnuts, apricot kernel* , walnut, chestnut) - you can move one or more type of nuts 170g caster sugar 50g plain flour 240g unsalted and sоftened butter (in englапԁ most butters are salted) 4 eggs 1 vanilla sugar bag (7,5g) 1 pinched of salt (or 1 turn of salt mill)
If not already mix and reduced to powder, grind the nuts.
In a large bowl, chunk the chocolate into pieces. Throw two large spoons of water. Microwaved for 2 minuts maximum power.
Mix butter gradually with chocolate.
Separte whites from yolks. Mix yolks with chocolate, one yolk at a time.
Pour caster sugar, vanilla sugar, grinded or powdered nuts, and flour.
In a seperate bowl or mixer, beat the whites for 30 sec. Add the salt. Carry on till you get "stiff peaks" when removing the beating device.
Stir your whites with the rest (cut the whites, fold one part, turn the bowl and repeat until all is mixed).
Pour bowl content in a ceramic cake pan with anti-adhesive protection. Don't forget to butter it before.
Start cooking 7 minutes with Crisp fuпction then Microwave for 5 minutes, 650w power.
Unmold.
##
This recipe can be done replacing nuts with carotts. Specially if you don't want to make people go nutser than they already are. There is few examples here in Tongay... I won't say who...but...
*Apricot kernel is the nut you can find inside the shell of the apricot.
medievale
Membre élite
30 août 2012 à 20:39
L'anglais ne m'a posé aucun souci, il y a juste que les ingrédients me sont interdits maintenant, sinon pour les autres, bonne digestion, et attention aux hanches mesdames.
lologay
Membre élite
30 août 2012 à 21:39
Bien bon cette recette !!
piercone
Membre pionnier
31 août 2012 à 14:00
*Apricot kernel is the nut you can find inside the shell of the apricot.
Avec modération. Il me semble que les amandes amères d'abricot contiennent du cyanure en petite quantité.
etiaw
Membre élite
1 septembre 2012 à 07:56
*Apricot kernel is the nut you can find inside the shell of the apricot.
Avec modération. Il me semble que les amandes amères d'abricot contiennent du cyanure en petite quantité.
Malgré tout certaines préparations du commerce proposent un mélange amandes, noisettes et amandes d'abricot. Une variété hybride non toxique?
piercone
Membre pionnier
1 septembre 2012 à 13:27
*Apricot kernel is the nut you can find inside the shell of the apricot.
Avec modération. Il me semble que les amandes amères d'abricot contiennent du cyanure en petite quantité.
Malgré tout certaines préparations du commerce proposent un mélange amandes, noisettes et amandes d'abricot. Une variété hybride non toxique?
Ce doit être des amandes douces (et non amère) d'abricot qui n'en contiennent pas.
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